OM Starkt inre Yoga

OM Starkt inre och vad jag vill dela med Dig:

 

Jag som har startat Starkt inre yoga heter Anna Sahlin. Jag är en sådan där människa som jag tror många skulle kalla jobbigt hurtig. Det är jag. Men sluta inte läsa för det! Jag är helt ofarlig, möjligen aningens smittsam men bara väldigt lite. Jag råkar bara älska att göra roliga saker och jag älskar att njuta av allt vackert som finns i världen. Men det här är ingen lätt sak att hantera. För ingenting av det är möjligt om jag inte accepterar mitt behov av att bara få vara. Mitt näst intill oändliga behov av att bara få sitta helt blick stilla eller ligga och tok-dröna långa, långa stunder. Som ett lejon. Jagar intensivt, äter och drönar. Eller som en apa som nyfiket svingar sig mellan grenarna, för att tillsist landa och äta banan och pilla loppor på kompisen, länge, länge. Det är först i stillheten som min nyfikenhet väcks. Det är först då suget från mitt inre vill upptäcka och se, lukta, ta och känna på allt vackert. Det här har tagit mig lång tid att förstå, samtidigt som jag vet att jag alltid har vetat...om jag bara hade lyssnat.

I min värld, där jag växte upp, tog "görat" över. Görat premierades. Det premierades både av andra och av mig själv. Jag såg ju och förstod hur saker ändrades när jag gjorde något. Skidturer är ju till exempel jättemysigt men blir bara av om jag gör dem. Eller en trädgård, den måste ju skötas för att prunka. Eller? Finns skönheten i det oskötta, vilda? Vad är lagom mycket göra? B Vad är lagom för mig? För dig? För syrran? När tog jag mig ens tid till att fundera på om jag gjorde rätt göromål? Vi människor tror jag lätt fastnar i ett ekorrhjul. Eller att göra som jag. Roligt, roligt, roligt. Göra, göra, göra. Andra fastnar i jobba, jobba, jobba eller kanske i TV, TV, TV, eller, jätteskönt till en början, soffa, soffa, soffa. Är soffa att göra något? Ja, det kan det absolut vara. Det beror enligt mig på var uppmärksamheten är. Ligger jag där och njuter? Ligger jag där och flyr i tanken? Är jag närvarande? Enligt mig kan en springtur vara mer avkopplande än ett soffbesök. Det beror helt och hållet på var jag väljer att vara i mitt sinne. Det här är väldigt personligt. Det ena absolut inte mer rätt än det andra. Glöm aldrig det! Känn inom dig vad som är rätt för dig. Känner du obehag eller välbehag?

Jag har tre fina barn, en fin pappa till barnen och vackra vänner. Jag försöker yoga varje dag och jag försöker göra mitt bästa för ett bra universum. Ibland går det bättre, ibland går det sämre. Jag vill gärna hjälpa dig att med hjälp av yogan hamna rätt på just din, alldeles egna, unika livsväg. Visa dig verktygen som finns för att kunna leva som det passar just dig. Ditt vackra du.

Mitt yogiska namn, min ledstjärna till mitt Dharma är Siri Chand Kaur

 

OM yoga i allmähet

 

Det här är yoga: att förena kroppen och själen

 

Oavsett vilken yoga-form du väljer så är det föreningen av kropp och själ som är målet. När kroppen och själen är överens och samarbetar, då mår vi bra. I många fall handlar det kanske om att upptäcka att där ens fanns en själ. Sen börja lyssna. Lyssna på kroppen, musklerna, tarmarna, kotorna. Lyssna på själen, ditt eget jag, som vet hur du ska navigera för att må bra. Lyssna på ditt jag som vet vart du ska. Sen, i många yoga-former, blir du ofta stark och vig på samma gång, av bara farten. Något du kan se som en bonus.

När kroppen och själen ser varandra och accepterar varandra, finns utrymme för spänningar, värk och ilska att släppa. Det är inte för inte som forskningen visar att yoga är det bästa, långsiktiga botemedlet mot ryggont, huvudvärk, depression etc. Smärtan riskerar att få utrymme i en kropp där energin går åt till en kamp mellan kropp och själ, istället för en förening.

 

OM Kundaliniyoga:

Kundaliniyoga är en yogaform som passar alla. Ja, den kan utföras av absolut alla. Varje övning/asana kan enkelt anpassas efter varje enskild individs förmåga. Utövar du yogan i grupp, så får du dessutom draghjälp av alla runt omkring dig.

Kundaliniyoga är uppbyggd av övningar, så kallade asanas. Det finns flera tusen. För att underlätta för utövare, som dig och mig, som kanske arbetar heltid, har hushåll och familj etc och inte lever ett heltids-yogi-liv finns en rad kriyor. En kriya är en rad övningar som är sammansatta i en speciell ordning för att uppnå någonting särskilt. Det kan till exempel vara en kriya som är sammansatt för att öka din medvetenhet eller som hjälper dig att stärka din självkänsla. Några Kriyor är över 4000 år gamla, så även våra förfäder/förfäderinnor behövde jobba på självförtroende, ödmjukhet och medkänsla.

Kundaliniyogan är en av de mest kraftfulla yogaformerna som finns. Den arbetar med allt ifrån olika kroppsställningar och kroppslås till andningstekniker, mantran och meditationer, mm. Du kan själv välja vilken nivå som passar dig. Gammal, ung. Svag, stark. Vältränad, soffpotatis. Vig, ovig. Spirituell, jordnära. Det finns möjlighet för oss alla till utveckling, på just din nivå, precis så tufft och utmanande eller mjukt som du behöver.

 

Kontaktinformation:

Starkt inre drivs och ägs av Anna Sahlin.

 

Telefonnummer: 073 252 10 74

Mail: kontakt@starktinre.se

 

Allmänna vilkor

Allmänna villkor som gäller för samtliga kurser kan du läsa mer om här.

 

Om du har några frågor eller ideér som kan förbättra verksamheten, så tveka inte att kontakta mig. Varmt välkommen!

 

//Sat nam, Siri Chand

 

 

Yoga när det är som bäst

Livet när det är som bäst

 

Starkt inre är allt du behöver

Tel : +46 (0)73 252 10 74

E-mail: kontakt@starktinre.se

Starkt inre, Anna Sahlin,

Långskeppsgatan 55, 168 53 Bromma